varken sovande eller vaken!

En sömnparalys innebär att kroppen är förlamad medan man samtidigt upplever medvetandet som vaket. Tillståndet kan inbegripa intensiva skräckkänslor samt en känsla av att något ondskefullt väsen finns i sovrummet eller att man känner en tyngd på sig. Sömnparalysens huvudsakliga funktion är dock att förhindra att kroppens viljestyrda muskler är aktiva under själva drömfasen. Om de ej är avstängda kan skador uppstå i sömnen. När paralysen av okända anledningar träder in innan man riktigt somnat, alternativt släpper sitt grepp för sent vid uppvaknandet blir den drabbade ofta på ett obehagligt sätt medveten om sin förlamning. Enligt vissa källor tror man att ska så många som en fjärdedel av all människor någon gång upplevt någon form av sömnparalys.


Under en sömnparalys har kroppens muskler kopplats bort samtidigt som man befinner sig i ett väldigt medvetet tillstånd, alltså: Man är vaken men kan inte röra kroppen! Helt vaken kanske man inte är men man sover eller drömmer inte heller. Man är medveten om situationen. Man vet att man ligger i sin säng, att man inte kan röra kroppen och har man varit med om det förut känner man garanterat igen sig.


Har du vaknat av en kraftig smäll någon gång eller av att det låter som om någon skrikit i ditt öra?

Har du vaknat och inte kan röra dig och sett folk i rummet och kanske haft en känsla av en tyngd över kroppen? Inte kunnat skrika?

Konstiga drömmar där du vaknar och vaknar och vaknar.... fast aldrig på riktigt?


Detta har jag varit med om.. De Sjukaste o läskigaste jag varit med om!

Kommentarer
Postat av: malin

jag med... =( Obehagligt som tusan!

2009-09-07 @ 15:29:23
URL: http://tonarsmorsans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0